Missä meillä mennään tällä hetkellä? Meillä siis on pohjat tehty ennen tätä Älyttömän pitkää talvea. Odottelemme siis, että kevät tulisi ja lumet sulaisi. Sitten ois kirvesmiesten aika tulla tekemään valua etc..

Mutta jotenki tuntuu, että hirmu kiirettä on pitänyt..Ollaan koiteltu kysellyt joka asiasta tarjousta joka käänteessä. Mutta kattotuolit on kilpailutettu, ostettu ja ne lepäävät tontilla jo. Puutavara tilattu ja se saapuu joko tällä tai ensi viikolla. (Tästä tulikin mieleen, että rakenamme puutaloa n.170neliötä. Kustannusarvio on siellä 250t euroa. Niin suhteellisen pieni on euromäärä mitä puutavaraan uppoaa. Palaan tähän lähemmin vielä, sitten ku lasku puutavarasta tullut. )

Kirvesmiehet on palkattu jo, ammattitaitoinen isä+poika-yhdistelmä.

Katosta on pyydetty tarjouksia, haluamme perinteisen "vanhanajan" konesaumatun peltikaton.

Sähkömiehiä ollaan koitettu lähestyä, mutta vielä ei ole tärpännyt. Meillä mies kun ymmärtää edes vähän vaimoa paremmin näistä jutuista, on yrittänyt hoitaa tarjouksia sähkötöistä. Mutta mies kun on reissuhommissa tällä hetkellä ma-pe ihan toisaalla Suomessa, niin sähkömiehet taitavat tuntea arvonsa kun harva suostuu edes tapaamaan viikonloppuna. Toisaalta sähkäreillä paljon töitä, kun yksikin oli ensi kesänki jo myynyt. Ja mä en ollut edes ajatellu, että jotain sähköjäkin pitäisi miettiä tässä kohtaa kun tontilla ei ole edes mitää näkyvää? Mutta pitäis ilmeisesti olla jotain sähkösuunnitelmaa tekeillä tai olemassa kovasti jo tässä kohtaa.

Ja saatikka että oisin vielä miettiny mitään keittiöitä, mutta niistäkin pitäisi olla jotain jujua jo. Eli mihin liesituuletin, hella ja vesipiste. Ja voisin tykätä valoista kaapistojen päälläkin. Siksi vietinki yhden vapaapäivän Petrakeittiöillä 2tuntia suunnittelemassa keittiötä ja muun talon kalustusta. Ja asiaahan ei ole tehty helpoksi, mähän en saa mitää tarjousta sähköpostilla vaan menemme miehen kanssa nyt lauantaina kuuntelemaan tarjouksen klo 10. Ja  mähän olin jotenki ihan hukassa sielä keittiömyymälässä, olin luullut tietäväni vähän edes mitä haluan, mutta taisin mennä enemmän sekaisin vaan..50 vai 60senttisen kaapit, höyry, kiertoilma, induktio..termeistäki osa ihan vieraita? Mites ois ihan vaan tavallista, ei mitään älykkökeittiötä, mä en koskaan jaksa lukea mitää ohjekirjoja? Niin ja mikroki yli 500e? Mä sanoin, että voisinko vaan ihan ottaa ton meidän nykyisen, sitäki lähinnä käytetään mikropopcornien lämmitykseen  Itse keittiöstä haluaisin ihan valkoista ja suorastaan perinteistä/vanhanaikaista. Mutta tästä hyvä jatkaa taas..